tirsdag den 31. august 2010

Stregkoder på bordet

Dubuy.dk sælger disse specielle glasborde med stregkoder. Det er ihvertfald et bord, der vil blive lagt mærke til.

Bord med stregkoder er oplagt på teenageværelset, men humoristiske indslag er trendy overalt i hjemmet. Det ville også være flot som sofabord i dagligstuen. Glasbordets mål er 125x65x43 cm. Stregkoder som udsmykning skal bruges i små doser. Hvis man plastrer hele rummet til med stregkoder, bliver det for overvældende. Men som et enkelt indslag, er stregkoder meget flotte grafiske blikfang i boligen.

Stregkoder som dekoration er en del af en futuristisk boligtrend, der også omfatter robotter. Man kan få robotter på tekstiler, puder, wallstickers og meget mere. I modsætning til stregkoder, som er hvad de giver sig ud for, er robotterne meget old school og naivistiske. Nærmest som en science fiction-tegneserie fra 60erne eller 70erne.


Disse borde med stregkoder er anden sortering, som sælges for 1440 kr. pr. stk. Trykket af stregkoden er løbet lidt ud eller også er lakeringen ikke helt perfekt, noget som man kun lægger mærke til, hvis man ved det.


mandag den 30. august 2010

Stregkoder på puden

Man kan få mange interessante puder nu om dage, bl.a. med stregkoder på. Denne er fra Ferm-living.com, der også har wallstickers med stregkoder.


Der findes en lang række forskellige stregkoder. Puden ovenfor viser én af de klassiske stregkoder. Stregkoder var oprindeligt en række streger der indikerede numre og blev brugt i supermarkeder. Fordelen ved at bruge stregkoder i detailhandlen har været, at de kan trykkes på eksisterende medier og således er næsten gratis at benytte.

Hver gang man tager varer ud fra lageret, scannes deres stregkoder, og informationssystemet opdateres. Teknologien med stregkoder er derved en enorm lettelse af de informationsstrømme, der følger varestrømmene i ethvert logistik-system. Stregkoder aflæses typisk af optiske skannere også kaldet stregkodelæsere.

Når disse puder med stregkoder langes over disken hos Ferm Living, er det det næppe selve puden, der scannes, men de stregkoder, der sidder på prisskiltene!

søndag den 29. august 2010

Stregkoder på væggen

Stregkoder er blevet moderne i boligindretningen. Man kan få puder og plaider med stregkoder, eller du kan sætte stregkoder på væggen som wallstickers. Man kan sågar få et bord med stregkoder på bordpladen.

Ferm-living.com er én af de trendsættende interiørleverandører, der har stregkoder på tapetet (!) (se billedet).

Stregkoder (engelsk: barcodes) er en visuel repræsentation af information på en overflade med henblik på maskinaflæsning. Når stregkoder scannes kan informationen indsættes i en database på computeren. Hermed kan stregkoder bruges til effektiv lagerstyring, opdeling i varegrupper, prismærkning, og alle mulige andre tænkelige koder og kategorier.

Stregkoder består rent grafisk af sort/hvide streger i forskellige bredder. Når de bliver blæst op i stort format, er stregkoder et flot æstetisk udtryk. Særligt i en tid hvor sort og enkle linjer er moderne i interiøret.

lørdag den 28. august 2010

Minitapet med japanske dukker

Tapetshop.dk har en række meget fine små tapeter på 50 x 70 cm. F.eks. dette med japanske (eller kinesiske?) dukker.

Bundfarven er naturpapirfarvet, da tapetet er produceret af 100% genbrugspapir. Dukkerne er rosa og turkis. Arkene koster 25 kr. stykket.

Man kan bruge dem til at tapetsere små områder med, f.eks. skabslåger. Man kan også bare sætte minitapetet i en skifteramme.

fredag den 27. august 2010

Juletekstiler

Stof og Stils nye boligkatalog rummer også et stort juleafsnit med ideer til juleduge, julepynt og pakkekalender til mor.

Der er mange forskellige juletekstiler, primært i røde nuancer, som f.eks. dette bomuldsstof med æbler til 40 kr. meteren.

torsdag den 26. august 2010

Gardiner med turkise tern

StofogStil.dk har masser af gardinstoffer fra voile til trykt bomuld. Butikken tilbyder også at sy gardiner, f.eks. de populære foldegardiner.

Der er flere forskellige tekstiler med tern, som stadig er moderne, f.eks. lækker vævet ternet bomuld. Bredden er 140 cm til 40 kr. meteren.


onsdag den 25. august 2010

Masser af tekstiler

Så er Stof og Stils boligkatalog for efterår/vinter 2010 på gaden.

Kataloget bugner af fine tekstiler, der er i den billige ende i forhold til andre netbutikker. Her er masser af gode ideer til, hvordan man kan anvende tekstiler i boligen; uroer, sengetøj, puder, sækkestole, tøjdyr, opbevaringslommer, poser osv.

Modefarverne indenfor tekstiler er åbenbart lilla, grå, turkis og koralrød. Og så er der gamle originale genoptrykte mønstre fra 40’erne, som de kalder Retro Reprint. Her turkis bomuld med retroblomster til 50 kr. meteren.





tirsdag den 24. august 2010

Perleforhæng i plast og pangfarver


Hos Con Amore findes en moderne udgave af perleforhænget, nemlig dette pangfarvede perleforhæng i plast.

Det måler 200 x 90 cm og omfatter 40 strenge. Perleforhænget koster 249 kr.

Con Amore har virkelig mange fine og sjove sager til boligen, bl.a. knager, dørmåtter, billedrammer og badges. Alle mulige ting, man slet ikke har brug for, men bare må eje.

mandag den 23. august 2010

Romantisk hvidt perleforhæng

Man risikerer at skulle helt til Norge for at finde en webbutik, der sælger nostalgiske perlegardiner.

Hos Mia findes lyst og landlig interiør: Lygter, lysestager, metalskilte, hylder, tekstiler, små møbler med mere i "slidt og hvidt"-stilen (shabby chic blandt venner).

søndag den 22. august 2010

Perleforhæng med prismer


Find dit nye perleforhæng her
Hvis man gerne vil købe et færdiglavet perleforhæng, så... ja, så skal man faktisk hige og søge. Perleforhæng eller -gardiner er tilsyneladende ikke en del af varesortimentet hos gængse møbelhuse og interiørbutikker.

I netbutikker er der heller ikke ligefrem et væld af perleforhæng. Vitrinen.dk har dog dette elegante perleforhæng med prismer. Perlegardinet med prismer som perler på en snor måler 180 x 90 cm og passer således i de fleste døråbninger. Det koster 198 kr.

Denne netbutik har i øvrigt en masse andet fin brugskunst til hus og have, bl.a. sjove metalskilte og fuglehuse.

lørdag den 21. august 2010

Gør-det-selv perleforhæng med perlesnor

Et perleforhæng eller perlegardin er et relativt overkommeligt gør-det-selv projekt. Jo større perler, jo hurtigere kan man naturligvis lave sit perleforhæng. Man kreerer bare en række lange perlekæder, som man monterer på en rundstok.

En nem løsning på et hjemmelavet perleforhæng er at købe perlesnor og klippe den ud i passende længder. Her en 5 mm guld perlesnor fra Kp-Kram til knap 2 kr. meteren. Perlesnor fås i mange forskellige farver hos hobbyforretninger.

fredag den 20. august 2010

Comeback til perleforhæng


Hermed en guide til, hvorfra og hvorledes man kan anskaffe sig et perleforhæng.... Flere indlæg under etiketten  "perleforhæng" nedenfor.

Perleforhæng (eller perlegardiner) er blevet trendy igen. Perleforhæng har ellers længe haft lidt lummert-sydlandske eller kolonihave-fedtede konnotationer. Men nu har flere indretningskonsulenter fremhævet perleforhæng og -gardiner som et forfriskende indslag i en moderne indretning med hygge og humor. (F.eks. indretningsbogen Home sweet home af Iben og Niels Ahlberg.)

Perleforhæng kan bruges i en døråbning, sådan et sted, hvor døren alligevel aldrig er lukket. Tag døren af og hæng et perleforhæng op i stedet for. Hvis der er meget trafik frem og tilbage, kan man binde perlekæderne op mod dørkarmen.

Perleforhæng er også gode som rumdeler i et børneværelse eller som afskærmning til et påklædningsområde eller hjemmekontor. Billedet er fra en privat hjemmeside. Her bruges perleforhænget meget fikst som afskærmning af en reception.

torsdag den 19. august 2010

Genbrug på højskole

Nogle kaster guld på gaden, andre samler det op. Det gør det i hvert fald på en højskole i Ry. Vintage-bølgen skyller ind over landet, og på Ry Højskole kan man nu studere skrammel.

Et ophold på en højskole er først og fremmest en mulighed for personlig udvikling og networking, men man kan også lære sig et fag. Man kan læse mange forskellige kreative fag på højskole. Man kan tilmelde sig til klassiske fag som billedkunst, keramik, sang. Men der er i stigende grad mulighed for at læse mærkelige og anderledes fag på højskole.

Hot skrot
Faget Hot skrot på Ry Højskole forholder sig kritisk til brug-og-smid-væk kulturen. I det ukonventionelle kunstneriske fag på denne højskole arbejder eleverne med indsamlet skrammel og genbrugsting, møbler, lamper, stof og meget mere. De kasserede ting bliver på Ry Højskole udsat for en make-over med ny maling mv. Ved at sætte de skrottede genstande ind i en ny sammenhæng, kan de blive til unikke elementer i en moderne boligindretning.

Hot skrot på Ry Højskole må ikke forveksles med TV3-programmet Fra skrot til slot. Her gjaldt det bare om at finde så meget som muligt at smide væk, da skrottet kunne veksles til penge, man kunne bruge på en total make-over af boligen. Der var kun i meget begrænset omfang tale om at genanvende de gamle møbler og byggematerialer. Tingene blev i bogstaveligste forstand kastet på lossepladsen. I mange tilfælde var det sikkert berettiget, men på Ry Højskole ville skrottet være blevet omformet til det pureste genbrugsguld. Den udtjente lænestol nedenfor kunne helt sikkert få et nyt look, hvis den kom op af containeren og på højskole.

Højskole med unik boligindretning
Nu om stunder er det top-trendy at lade sin individualitet skinne igennem i boligen. Man vil ikke bo ligesom alle de andre. De færreste har dog, midt i en finanskrise, råd til at købe skræddersyede møbler og dyrt design. Derfor er det blevet populært at arbejde med redesign af skrot og bruge billige loppefund i en ny sammenhæng – nu også på en højskole.

Ry Højskole er langt fra den eneste højskole, der har opdaget, at kreativitet i boligen værdsættes meget højere end blot at køre kreditkortet igennem hos nok så dyre interiørbutikker. Boligdesign og personlig stil er populært kursusindhold på mangen en aftenskole, teknisk skole og højskole.

Læs mere om Ry Højskole
Ry Højskole ligger på Klostervej 36. 8680 Ry. Hvis du ønsker at vide mere om fagene på Kunst og Form på Ry Højskole, kan du sende en mail, bestille et katalog eller sågar en rundvisning.

Hot og not


Hot
At dække bord med arvesølvet – dit eget og genbrugsbutikkens – kombineret med stilrene ensfarvede tallerkner på hvid damask. To-tårnet sølvgaffel med blomstermotiv hos Trines Loppefund.

Not
At samle på Georg Jensen Copenhagen bestik blot for at have svar på rede hånd, når nogen spørger, hvad man ønsker sig til sin fødselsdag.

onsdag den 18. august 2010

Hot og not


Hot
Mormors broderede lænestol. Blikfang, der giver stemning på hjemmekontoret, og en behagelig ekstra siddeplads, når huset er fyldt med gæster. Rokokostol med broderi til 1200 kr. hos Skandinavisk Korstingscenter.

Not
Skamler fra IKEA som ekstra stole. Hvis du ikke har ordentlige siddepladser til alle dine gæster, bør du holde festen i det lokale forsamlingshus.

tirsdag den 17. august 2010

Hot og not


Hot
Krummelurede loppefund i skønvirke eller art nouveau-stil, som du ikke ser andre steder, f.eks. denne Jugendskål fra det svenske auktionshuset Kolonn.

Not
Kolde funktionelle brugsgenstande i glas, stål og sort plast. Den typiske upersonlige firmajulegave fra Rosendahl, som alle brænder inde med.

mandag den 16. august 2010

Hot og not

Mor tager springet ud i det rendyrket overfladiske smagsdommeri og lancerer i de kommende dage hot og not i boligindretning.

Født med en sølvske i munden


Man kan også være født med en sølvske i munden, altså med formuende forældre.

Denne fine barneske med elefanter er fra Gense, der har et stort udvalg af fint bestik til børn. Skeen fremstilles i sølvplet og tåler opvaskemaskine. Der findes en matchende gaffel.

søndag den 15. august 2010

At skulle have noget ind med skeer


Bolig-ordsprog. I samlingen af ordsprog og talemåder om bolig og boligindretning er vi nu nået til det "at skulle have noget ind med skeer".

Altså, at skulle have noget forklaret på en langsom og udførlig måde.

Sølvskeerne er er fra Lisbeth Antik.

lørdag den 14. august 2010

Hvedekorn porcelæn


Hvedekorn er et spisestel fra Den Kongelige Porcelænsfabrik. Det populære spisestel blev designet i 1957 af Thorkild Olsen (1890-1973). Olsen blev uddannet på Kunstakademiet 1914 og ansat på Den Kgl. Porcelainsfabrik fra 1908 til 1968. Han spillede en nøglerolle i etableringen af fabrikkens gode ry verden over.

Hvedekorn-stellet er et fint eksempel på blanc de chine, hvor den tynde, flødefarvede skærv er dekoreret med geometriske mønstre i relief. Hvedekorn er et enkelt stel med fine riller og skæringer på ydersiden og kanten, som giver porcelænet et transparent udtryk.

Hvedekorn omfatter alt til faget hørende fra middagstallerkner og mokkakopper til salt og peber-bøsser og saucekander.

Stellet er ikke længere i produktion og kan være vanskeligt at få fat i, hvis man ønsker at supplere sin samling.

fredag den 13. august 2010

Skønvirke

Skønvirke er den danske pendant til art nouveau og jugendstil. Tidsskriftet Skønvirke blev fra 1914 udgivet af Selskabet for Dekorativ Kunst. Stilen var inspireret af ældre dansk kunsthåndværk og blev således kædet sammen med nationalromantikken.

Skønvirke var karakteriseret ved kunstnerens interesse for kunsthåndværket i modsætning til den industrielle masseproduktion. Motiverne var typisk ornamenterede blomster, insekter og havets flora og fauna, f.eks. dette smykke fra lilletoldbod.com.

Skønvirkestilens førende kunstner var Th. Bindesbøll, der tegnede Københavns Rådhus.

torsdag den 12. august 2010

Art nouveau

Nips i art nouveau-stil fra omkring 1900 er stadig sagen. F.eks. små billedrammer i sølv eller sølvplet. Dobbeltrammen med rose er fra Fredberg.dk til 775 kr.

Art nouveau, der også kaldes jugendstil, har slyngede linjer inspireret af naturens verden, f.eks. blomsterranker, blade, skaldyr, fugle. Art nouveau er især inspireret af japanske træsnit fra første halvdel af 1800-tallet.

onsdag den 11. august 2010

Brug gamle møbler på en ny måde


Lad gamle fine arvede møbler eller loppefund blive en markant del af indretningen ved at bruge dem på en utraditionel måde:

  • Stil gamle møbler ud i rummet i stedet for langs væggen
  • Hæng krystallysekronen lavt, f.eks. over et lavt sidebord eller ved siden af et spejl
  • Placer din bærbare computer på det gamle chatol
  • Betræk en gammel stol eller sofa med moderne stof
  • Kombiner et elegant detaljerigt gammelt møbel med moderne stramt design
  • Brug markante farver på væggen eller tilbehør som lamper, bordløbere og nips
Norsk lysekrone fra landromantikk.no.

tirsdag den 10. august 2010

Syborde


Fine gamle syborde er i høj kurs nu. Et sybord i empirestil fra 1800-tallet løber nemt op i et par tusinde kroner. Foto fra dalsgaardantik.dk.

Syborde bruges ikke nødvendigvis til det oprindelige formål i dag, men som lampeborde, sideborde eller entrémøbel.

Det er smart med den lille indbyggede opbevaringsplads til nøgler, kuglepenne, lørdagsslik, eller hvad man nu ellers går og gemmer på.

mandag den 9. august 2010

Trendy huse


Den kommende generation af huskøbere gider ikke bo i ensartede typehuse i anonyme socialdemokratiske boligkvarterer. De vil have originale huse med autencitet og historie.

Eftertragtede boliger i 2010’erne:
  • Herskabslejligheden med stuk og plankegulve – billede fra Stuk Fyn
  • Funkisvillaen fra 1930erne med lige linjer
  • Patriciervillaen med små sprosse-vinduer og karnapper
  • Landejendommen med bindingsværk og stråtag
  • Murermestervillaen med røde mursten og tegltag
  • Den arkitekttegnede post-1970 villa med store rum og store vinduer

søndag den 8. august 2010

Boligmarkedet 2010


Parcelhuset er danskernes foretrukne boligform: Over halvdelen af os bor i parcelhus. Den massive udbredelse til trods har boligformen været ugleset bland trendsættere, forskere, arkitekter mv. 'Småborgerlig' og 'ligusterfascisme' hører til blandt de mange nedsættede prædikater, diverse smagsdommere har sat på den populære boligtype.

Institut for Fremtidsforskning har forudsagt, at der fra 2010 vil blive et overskud af parcelhuse. 68-generationen, der købte familiehuse i 1970’erne, blive gamle og vil flytte i lejlighed, evt. med sommerhus på sidelinjen. Men den generation, der nu skal ud og købe huse består af langt færre mennesker. De får derfor mere at vælge imellem til en god pris.

lørdag den 7. august 2010

Christian VIII glas


Christian d. VIII glas er et yndet samlerobjekt. De tunge karakteristiske glas, som hviler godt i hånden, findes dels til rødvin, dels til hvidvin i en grønfarvet udgave.

Christian d. VIII glas er blevet fremstillet siden slutningen af 1800-tallet.

Glasset findes naturligvis også i kopi, men den ægte vare kendes dels på ujævnhederne, dels på prisen, der løber op i 500 kr. stykket. Foto fra antik1.dk.


fredag den 6. august 2010

Trendy Alumnia


Antikviteter fra fajancefabrikken Alumnia er meget eftertragtede i disse år.

Alumnia åbnede i 1863 i et anneks til tugthuset på Christianshavn. I starten bestod arbejderne af fanger fra fængslet.

I 1900-tallet skabte den franske art nouveau-stil grobund for skønvirkestilen, der dyrkede naturen, fugle, blomster, muslinger, osv.

Leif Bering Mikkelsens bog om Alumnia Fajance fås bl.a. hos jamerantik.dk


torsdag den 5. august 2010

Porcelæn for samlere


Er du typen, der samler på et spisestel, blot for at have noget at skrive på ønskelisten til jul?

Så er Tranquebar svaret på dine drømme. Det blå-hvide stel fra begyndelsen af 1900-tallet omfatter utallige dele, både spise- og kaffestel, fade og lysestager og meget mere. Tallerkner fra Antik Lisbeth.

Din omgangskreds kan bruge en formue på at øge din samling, og du kan bruge en formue på at skaffe en passende skænk til alt dette dyre porcelæn. Men hvorfor ikke ønske sig kontanter og spare op til den dag, man ved hvad man vil have?

Man kan få både billigt og nydeligt porcelæn på loppemarkeder. Hvem siger alle tallerkner skal være ens, så længe de matcher den øvrige borddækning?

Tag udgangspunkt i et bestemt farve eller stilart og gå på udkik i genbrugsbutikker, så har du hurtigt 12 middagstallerkner til en brøkdel af prisen for nyt.

onsdag den 4. august 2010

Frisk luft i soveværelset


Sæt potteplanter med lavendel i soveværelsesvinduet. Lavendler dufter dejligt og har en dokumenteret afslappende effekt. De er også dekorative.

Man kan også bruge tørrede lavendler på et fad eller i stofposer i skabe og skuffer.

Pluk blomsterne, når de er smukkest, og hæng dem med hovedet nedad i et bundt. Når de er tørre, kan de bruges som potpourri.

tirsdag den 3. august 2010

Indret med potteplanter


Potteplanter er gode til at skabe hygge overalt i boligen. De kan understrege en farve eller skabe en stemning, f.eks. bløde op på et funktionelt minimalistisk interiør.

Potteplanter kan, hvis de er store nok, også fungere som rumdelere. Høje planter som 'svigermors skarpe tunge' i høje krukker kan afskærme et område i dagligstuen, f.eks. tv-området eller hjemmearbejdspladsen.

Undgå at sprede små planter hist og her. Potteplanterne kan med fordel samles i klynger. Sats på 2-3 forskellige arter i stedet for en hel masse.

Billedet er fra det nordjyske trekløver - Gartnerierne Jebjerg Gartneri A/S, Nordplant A/S og Gartneriet Demstrup.



mandag den 2. august 2010

Syveren

Arne Jacobsens klassiske stol Syveren fra 1955 er en af de mest udbredte i danske spisestuer. Oprindeligt kunne stolen kun fås i sort og hvid, men i dag findes den i utallige udgaver og farver.

Syveren er en stilren stol, meget æstetisk sammen med ph-lampen. Men man sidder dårligt på den. Den er kold, hård og ukomfortabel.

søndag den 1. august 2010

Stole til spisestuen og terrassen


Det er blevet in at bruge de samme møbler inde som ude. Man kan få mange lette spisestuestole, som fint kan stå uden for om sommeren. Så kan de nemt flyttes indendørs, hvis vejret ikke tillader at man spiser ude.

Verner Panton tegnede en af sine berømte stole til en restaurant i Tivoli i 1955. Efter at have været ude af produktion i en årrække, blev Tivolistolen relanceret i 2003, hvor den modtog Bo Bedres klassikerpris.

Tivolistolen er fremstillet med et stel i rustfrit slebet stål. Sædet er håndflettet med snore i polyurethan, der er forstærket med en nylonkerne. Tivolistolen kan købes i 12 kække farver hos bl.a. Montana.