torsdag den 19. august 2010

Genbrug på højskole

Nogle kaster guld på gaden, andre samler det op. Det gør det i hvert fald på en højskole i Ry. Vintage-bølgen skyller ind over landet, og på Ry Højskole kan man nu studere skrammel.

Et ophold på en højskole er først og fremmest en mulighed for personlig udvikling og networking, men man kan også lære sig et fag. Man kan læse mange forskellige kreative fag på højskole. Man kan tilmelde sig til klassiske fag som billedkunst, keramik, sang. Men der er i stigende grad mulighed for at læse mærkelige og anderledes fag på højskole.

Hot skrot
Faget Hot skrot på Ry Højskole forholder sig kritisk til brug-og-smid-væk kulturen. I det ukonventionelle kunstneriske fag på denne højskole arbejder eleverne med indsamlet skrammel og genbrugsting, møbler, lamper, stof og meget mere. De kasserede ting bliver på Ry Højskole udsat for en make-over med ny maling mv. Ved at sætte de skrottede genstande ind i en ny sammenhæng, kan de blive til unikke elementer i en moderne boligindretning.

Hot skrot på Ry Højskole må ikke forveksles med TV3-programmet Fra skrot til slot. Her gjaldt det bare om at finde så meget som muligt at smide væk, da skrottet kunne veksles til penge, man kunne bruge på en total make-over af boligen. Der var kun i meget begrænset omfang tale om at genanvende de gamle møbler og byggematerialer. Tingene blev i bogstaveligste forstand kastet på lossepladsen. I mange tilfælde var det sikkert berettiget, men på Ry Højskole ville skrottet være blevet omformet til det pureste genbrugsguld. Den udtjente lænestol nedenfor kunne helt sikkert få et nyt look, hvis den kom op af containeren og på højskole.

Højskole med unik boligindretning
Nu om stunder er det top-trendy at lade sin individualitet skinne igennem i boligen. Man vil ikke bo ligesom alle de andre. De færreste har dog, midt i en finanskrise, råd til at købe skræddersyede møbler og dyrt design. Derfor er det blevet populært at arbejde med redesign af skrot og bruge billige loppefund i en ny sammenhæng – nu også på en højskole.

Ry Højskole er langt fra den eneste højskole, der har opdaget, at kreativitet i boligen værdsættes meget højere end blot at køre kreditkortet igennem hos nok så dyre interiørbutikker. Boligdesign og personlig stil er populært kursusindhold på mangen en aftenskole, teknisk skole og højskole.

Læs mere om Ry Højskole
Ry Højskole ligger på Klostervej 36. 8680 Ry. Hvis du ønsker at vide mere om fagene på Kunst og Form på Ry Højskole, kan du sende en mail, bestille et katalog eller sågar en rundvisning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar