Det kræver indledende planlægning at sætte hylder i væggen. Det gælder om at undgå at bore for mange huller i væggen. Man må således estimere, hvor mange bøger eller lignende, der skal være plads til på den pågældende væg.
Hvis man bare skal have et par hylder til lidt bøger, billeder og nips, er det altid pænest at hænge hylderne lidt under øjenhøjde. De fleste hænger deres billeder og andre blikfang for højt.
Hvis man senere finder ud af, at man har brug for mere hyldeplads, kan det være svært at udvide, hvis ikke man har tænkt over, hvordan man monterede hylderne. Her er det trods alt nemmere at flytte en stigereol.
Det kan være vanskeligt at sætte to hylder op i forlængelse af hinanden, så de flugter helt perfekt. Der bliver som regel et par milimeters spring. Hvis man er typen, der lægger mærke til den slags uorden, kan det være en god idé at montere hylderne med lidt afstand, f.eks. 5 cm. Så ser man ikke de små spring.
IKEAs LACK hylder fås i flere forskellige længder. Så slipper man forhåbentligt for at skulle montere to hylder i forlængelse af hinanden.
Når først væghylderne er på plads, ser det meget, meget pænere ud end en stigereol, og det er meget nemmere at gøre rent. En stigereol bør i øvrigt altid skrues ind i væggen, så den ikke risikere at vælte, hvis børn finder på at klatre i den.
onsdag den 6. oktober 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar