søndag den 3. oktober 2010

Lys og luft

Nordlys


14 skandinaviske boliger

Af Dorrit Elmquist og Birgitta Wolfgang

Nordlys er en flot, inspirerende bog om skandinavisk boligindretning.

Dorrit Elmquist fik smag for de smukke og strammer linjer i den nordiske boligstil, da hun boede i USA. Somme tider er det først, når man kommer lidt på afstand, at man ser det overordnede mønster. De kølige, lyse grå og blå farver. Det bløde træ.

I bogen besøger hun og fotografen Birgitta Wolfgang 14 nordiske hjem, som alle repræsenterer den lyse, skandinaviske boligstil. Bogens billeder er organiseret efter årstiderne, hvilket giver fin mening, da vores del af verden netop er kendt for de markant skiftende årstider.

Den flødefarvede gustavianske stil kendetegner mange af boligerne. Her er et væld af tallerkenrækker, åbne hylder, afskallede borde og stole, slagbænke, porcelænskakkelovne, bolsterstribede tekstiler og lyse plankegulve.

Den romantiske minimalisme med storblomstret chintz på en enkelt magelig lænestol eller store gulvpuder sammen med en enkel, praktisk lædersofa er meget velegnet til børnefamilier.

Denne bog burde vedhæftes en advarsel om, at man risikerer at skulle igennem en større omindretning af sit hjem efter endt læsning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar