torsdag den 20. maj 2010

Farveeksplosion i boligen

Tricia Guild - Byliv

Forfatter: Gilles de Chabaneix

Den britiske farveguru Tricia Guild står bag flere indretningsbøger. Hvis man kan lide hendes farvemættede stil, er de gode at få inspiration af. Personligt finder jeg det voldsomt og larmende med så mange primærfarver og stærke kontraster i boligen.

Det er som at bo i et maleri af Frida Kahlo, og Tricia Guild siger da også, at hun er inspireret af farverne i Mexico. Det er meget flotte og spændende farvekombinationer, men de passer ikke til den enkle nordiske stil, og vores kølige og mørke klima kræver lyse farver i boligen.

Det er ligesom tøjfarver - primærfarver, mættet blå, pink og gul samt lime og orange ser fantastisk ud på en neger, men de fleste hvide mennesker kommer til at se farveløse ud klædt i markante kontraster. De mættede farver, der ikke er tonet ud med rigelig hvidt eller sort, skal bruges med omhu i den nordiske bolig, hvor mørket sænker sig allerede kl. 15 om vinteren. Som accent-farver på billeder, puder, plaider, lamper og nipsgenstande eller som maling på en enkelt væg kan farverne samle et rum, givet hjemmet kant og karakter, men det bliver bizart, hvis alle flader og møbler har pangfarver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar