fredag den 9. april 2010

Fokus på farver i boligindretningen

Find farverne til din bolig

Sådan vælger og sammensætter du farverne til boligens rum

Forfatter: Carolyn Warrender

Bogen er fra 1997, så billederne er langt fra trendy. Men hvis man kan lide den klassiske engelske boligstilart, kan man sagtens finde inspiration her.

Forfatteren arbejder med syv forskellige farvepaletter med de æteriske betegnelser Natur, Luft, Vind, Vand, Ild, Jord og Mineral. Det skal man ikke lade sig forvirre af - det er bare udtryk for, i hvilket område af farvecirklen, man befinder sig.

Alle paletter findes i en kold og en varm version, og bagest i bogen kan man teste sig selv, for at finde ud af, hvilken palet man foretrækker.

Læseren rådes til at vælge en farve til at være gennemgående i boligen, en "rød" tråd. Boligens farver opdeles i grundfarver (væg, gulv, loft), forgrundsfarver (møbler) og understregningsfarver (nipsgenstande, puder mv.).

Man skal huske at tage højde for strukturen på de materialer, man vælger, ligesom belysning er essentielt for, hvordan farverne i boligindretningen opleves.

Carolyn Warrender anbefaler ligesom Giles Kime, at man laver en inspirationstavle (hun kalder det en prøvetavle), hvor man som en del af beslutningsprocessen monterer sine indsamlede farveprøver på tekstiler, maling, tapet osv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar