fredag den 16. april 2010

Bo i fransk landstil

Fransk landstil

Forfatter: Caroline Clifton-Mogg

Denne boligbog gennemgår den populære bolig-stilart kaldet fransk landstil. Det er en boligstil kendetegnet ved afdæmpede farver, naturmaterialer, brugsgenstande anvendt som pynt, Toiles de Jouy-tekstiler og meget mere.

Fransk landstil kan være svær at definere, men forfatteren gør en del ud af at fortælle, hvad det ihvertfald ikke er: Indbyggede møbler, syntetiske materialer, pangfarver og væg-til-væg tæpper. Det er en enkel boligstil sammenlignet med den engelske landstil.

Forfatteren gennemgår den franske landstils farver, materialer, møbler, tekstiler og tilbehør. Herefter behandles boligens enkelte rum med køkkenet som det primære (det er jo Frankrig).

Badeværelset betragtes som et rum på linje med de andre. Det er ikke specielt praktisk, men den franske landstil foreskriver at anvende møbler, som er beregnet til andre rum, i badeværelset, f.eks. et antikt skab af træ eller gardiner, der ikke umiddelbart er egnet til vådrum.

Bogens fotografier af boligelementer og rum er meget flotte, og man får lyst til at træde ind og slå sig ned i de lækre interiører.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar