torsdag den 24. juni 2010

Kom indenfor hos 11 danske boligdesignere


Designernes boliger

Indenfor hos 11 danske designere

Forfatter: Gitte Stærbo

Denne boligbog kigger ind hos et (repræsentativt?) udsnit af nutidens danske designere. Som forfatteren skriver i forordet, har netop denne gruppe ”fingeren på pulsen”. De er first movers med de tendenser, der strømmer ind over os via teknologiske fremskridt, materielle og sociale forhold, kunst og mode. Deres arbejde med og talent for at optimere vores omgivelser og redskaber må nødvendigvis blive afspejlet i deres egne boliger.

Fleksibel og rummelig indretning kendetegner alle bogens boliger. De fleste af designernes boliger har gennemgået markante renoveringer.

Designernes specialer spiller naturligvis også en hovedrolle i de forskellige hjem. F.eks. har Marianne Brandi, interiørdesigner hos Day Home, fyldt sit hjem med tekstiler.

Der er mange fællestræk ved designernes boliger, da de er med på moden. Én detalje, der går igen i (suspekt?) mange af interiørerne er den minimalistiske sorte kubusstage til stearinlys (vist på 15 billeder). Designer Lausts Nørgård har hele 2 stk på sofabordet i sin husbåd.

Der er meget inspiration at hente i bogen, både til større ombygninger og til detaljer i interiøret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar