mandag den 25. august 2014

Nye billeder

Nye billeder er en hurtig måde at ændre stilen i et rum...

Signeret plakat af Kathrine Ærtebjerg: "Sommerfugledalen"

Picassos ugle

Retroplakat med fede fugle, Krøyer og spejl i guldrammer

tirsdag den 12. august 2014

IKEA kataloget 2014

Så kom IKEA-kataloget 2014, nok en af verdens største og mest eftertragtede gratis publikationer.

Dette skal ikke være en anmeldelse - det forekommer hverken mere eller mindre læseværdigt end tidligere - men jeg vil gerne fremhæve 1 generel tendens og 6 nyheder.

Aldrig har det været nemmere og billigere at indrette en bolig med fleksible  møbler, hvilket gør IKEA til børnefamiliernes mekka. Customizing spiller en hovedrolle i dette katalog: IKEA fører en lang række ubehandlede møbler, som man selv kan sætte sit præg på med maling, tekstiler og washi tape. Multifunktionelle møbler, fx puffer der kan bruges som sofaborde og opbevaring, er også rigelige.

Nu til nyhederne...

Busunge kommode med 2 skuffer i den yndigste lyserøde til 499,-. Retro-design af Carl Öjerstam. Fås også i blå og med matchende seng og skab. Sengen og skabet har børn som målgruppe, men kommoden kan bruges til alt muligt.


Nu vi er ved retro-design, skal Gunnern spejlskabet til det lille værelse også præsenteres. Den lyseblå nydelighed til 259,- er designet i stål af T Christensen/K Legaard.


Kallax reol til 199,- tager udgangspunkt i Expedit reolen, men er ændret så tilpas meget af Tord Björklund, at den fik et nyt navn. Jeg holder af den mintgrønne, hvortil man kan få matchende kasser.


IKEA PS 2014 omfatter bl.a. dette pink hjørneskab til 599,- Meget enkelt og kompakt. Vil stå godt til de rå gule mursten i 70er parcelhuset, tror jeg. Det er naturligvis en japaner, der står bag, nemlig Keiji Ashizawa.


IKEA PS 2014 rummer også opbevaringskasser til 200,- designet af Tomás Alonso. Bambuskasserne fås med lysegrøn, mørkerød og hvide stålrammer og kan kombineres vandret eller lodret i det uendelige.


IKEA PS 2014 opbevaringsbordet til 499,- er designet af T Richardson/C Brill/A Williams. Bakkerne er lavet af plastik og stellet er af stål.




mandag den 4. august 2014

Kaniner på bordet

1, 2, mange. Kaniner formerer sig som... kaniner.

Nu har H&M også barslet med kaniner til boligen, nærmere bestemt spisebordet. Krusene koster 40 kr. og tallerknerne 50 kr.

Og så er der de lyserøde og harlekinternede Blümchen & KOs kaninkrus - 2 for 80 kr. (hos Zalando.dk)

Se flere kaniner.