torsdag den 24. februar 2011

Blicher Fuglsang

Blicher Fuglsang henvender sig til den design- og kvalitetsbevidste kvinde, der vil understrege sin personlighed med opsigtsvækkende smykker. Smykkerne fra Blicher Fuglsang føjer sig til tidens trend: Maximalisme.

Blicher Fuglsang blomstrer 
Blicher Fuglsang fremstiller smykker, der kendetegnes ved feminint svungne former. Smykkerne er skulpturelle med organiske former, der er inspireret af naturen: Blade, bær, blomster, grene, nødder og sommerfugle.

Særligt karakteristisk er de snoede ringe og charms, der minder om den eventyrlige troldhassel, der er en klassiker i den nordiske flora. Eller måske er det en slange, der smyger sig om en gren? Stilfuld elegance kombineres med rå elementer i de rustikke læderarmbånd med enkle charms i sølv og guld.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på rå nordisk mytologi, når jeg ser smykkerne fra Blicher Fuglsang, selvom der også er rigelig romantik i form af hjerter og kors, glimmer og glitter.

Det legende og eventyrlige smykkeunivers fra Blicher Fuglsang fornægter ikke sit klassiske ophav. Det konservative kombineres med det vovede i form af store nødde-lignende zirkoner og hamret sølv. Mystikken sniger sig ind i form af sorte diamanter og ferskvandsperler i gyldne omgivelser.

Blicher Fuglsang satsede alt
Der skal mod til for at skabe de unikke smykker i Blicher Fuglsangs kollektion. Og der skulle mod til at tage springet som smykkedesigner med fod under eget bord.


Guldsmeden Tom Blicher og smykkekunstneren Gitte Fuglsang valgte i 2002 at satse alt på firmaet, og Blicher Fuglsang har siden været i kraftig vækst. 


Blicher Fuglsangs fantasifulde smykkekreationer forhandles i dag hos omkring 80 guldsmedeforretninger i hele Danmark.

søndag den 20. februar 2011

Julie Sandlau



Julie Sandlau er dansk ophavskvinde til en internationalt kendt smykkeserie, der vinder stigende udbredelse.

Smykker fra Julie Sandlau er altid stilfulde og omfatter både det klassiske og det krummelurede. Grundfilosofien bag hendes smykkedesign er at man lige så godt kunne have fundet smykket i bedstemors smykkeskrin.

Smykkeserien fra Julie Sandlau rummer både halskæder, armbånd og ringe samt et hav af fantastiske øreringe. Smykkerne kan understrege såvel kontorlooket som den fineste gallakjole.

Smykker fra Julie Sandlau er med tiden blevet populære blandt Hollywood stjerner. Reese Witherspoon, Keira Knightley, Cindy Crawford, Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore, Jessica Simpson og Beyonce er alle blevet spottet med smykker fra Julie Sandlau.

Smykkedesign og materialer
Smykker fra Julie Sandlau fremstilles i Sterling sølv tilsat satin eller 18 karats guld. Der suppleres med sten og perler, som udstråler klasse frem for bling bling.

Designfilsofien er overordnet romantisk, men smykkerne har kant nok til at passe til både den elegante og den rå stil.

Julie Sandlau gør også meget ud af indpakningen. Etuierne er små kunststykker i sig selv.

Inspiration fra fortiden og fjernøsten
Julie Sandlau henter inspiration til sine smykker i naturen, historien og fremmede kulturer. Nogle smykker er inspirererede af 1950'ernes glamourøse kjoler i pastelfarver som sart rosa, elfenben og isblå.

Smykkerne er en rejse tilbage i tiden, men også til fremmede himmelstrøg. Julie Sandlau rejser meget og kombinerer det eksotiske med den velkendte skandinaviske minimalisme.

Smykkefirmaets logo er et løvblad, som Julie Sandlau fandt på en af sine mange rejser i Fjernøsten. Det lille kinesiske blad indgår også i flere øreringe (se billedet).

Julie Sandlau - fra jura til smykker
Det lå ikke i kortene, at Julie Sandlau skulle være smykkedesigner, da hun var godt i gang med jurastudiet. Men det kreative element kunne ikke holdes nede, og i 2002 sprang Julie Sandlau ud af skabet som selvstændig smykkedesigner.

Siden etableringen har virksomheden gennemgået en rivende udvikling. I dag kommer der årligt to kollektioner af Julie Sandlau smykker, som suppleres med små kollektioner til jul og Valentins Dag.

fredag den 18. februar 2011

Spinning Jewelry

Den hotteste smykkemode i 2011 finder man hos Spinning Jewelry. Den internationale serie af designersmykker omfatter både ringe, armbånd, halskæder og øreringe. Spinning Jewelrys smykkeserie er fremstillet, så man kan samle led og sætte dem sammen efter behov. Der er så mange forskellige ringe og charms til armbånd og halskæder og øreringe, at man altid kan finde noget, der matcher ens personlige stil eller humør. Med Spinning Jewelry kan du designe dine egne smykker.

Unikke smykker
Moderne smykkedesign følger de samme tendenser som tøjmoden, og en af de mest vedvarende tendenser i disse år er ønsket om at være unik. Personlig stil har meget mere værdi end at være med på moden. Man vil skille sig ud fra mængden ved at bære tøj eller smykker i en kombination, der understreger ens personlighed.

Smykker fra Spinning Jewelry kan mikses og matches til den helt store guldmedalje. Spinning Jewelrys koncept baseres på det enkelte link. Hvert link hægtes sammen af en lille lås, der kan forlænges med en sølvkæde eller et læderbånd. Man kan få links efter enhver smag, uanset om man er til det klassiske eller det nyeste, det elegante eller det rå.

Materialer og priser
Spinning Jewelry er ægte smykkekunst. Der er ingen simili her. Smykkerne laves af ægte sterlingsølv med detaljer i halvædelsten, f.eks. sort onyx og farvestrålende zirkoner, 8 og 14 karat guld, perler eller endda diamanter.

Smykker fra Spinning Jewelry koster ikke en bondegård. En ring kan fås for 135 kr. og findes i seks faste størrelser.

Hvem står bag Spinning Jewelry?
Spinning Jewelry blev startet i 1984 af Hans Henrik Nygaard, der siden indgik et indbringende samarbejde med designer Lina Mørk. I 2003 så de populære kombinationsringe dagens lys.

tirsdag den 15. februar 2011

Neonskilte i boligen


Den store tiltrækningskraft, som neonskilte har den dag i dag, ser man bl.a. i boligindretningen. Her har bogstaver og lyskæder længe været populære, og med neonskilte slår man to fluer med et smæk. Der findes  forskellige typer neonskilte både til indendørs og udendørs ophængning, ligesom neonskilte anvendes til både kunst og belysning.

Oprindelige neonskilte går som varmt brød hos marskandisere og på loppemarkeder. Men nyproducerede neonskilte, der er skræddersyet til modtageren, er også et fænomen, der vinder terræn. Man kan f.eks. få bøjet sit eget navn i neon.

Folk vil have en unik bolig, der viser hvem de er, og med neonskilte opnår man den helt rigtige wow-effekt. I teenageværelset har neonskilte længe været essensen af cool; en flamengo, en is eller et rygning forbudt skilt. Eller hvad med at læse skriften på væggen i køkkenet med neonskilte som ”Hot food” eller ”Coffee”.

Neonskilte er lækker overflade og bling bling, metaforer for materialisme og modernisme. Mageløse!



lørdag den 5. februar 2011

Oldemors stol


Min oldemor har broderet denne fine rokokostol. Og min mormor har broderet nye stykker til armlænene, da de blev slidt ned. Stolen er et arvestykke, som vi hæger om.

Desværre er det broderede sæde slidt, som på så mange andre vintage rokokostole. Dels er stolen blevet brugt, dels har der været en kat på besøg!

Men der er ingen grund til at være ked af dét. Jeg har draperet stolen med to stykker stof. Først et olivengrønt silketørklæde med lange frynser. Ovenover et stykke pudderfarvet brokade, som jeg fandt i restbunken i en gardinbutik.

Også selvom sædet ikke er slidt, kan man med fordel drapere sin vintage stol. Det skåner betrækket.

Samtidig kan man, ved at vælge den helt rigtige farvenuance, der matcher én af farverne i broderiet, få stolen til at passe ind i næsten ethvert interiør. Stolen ville naturligvis få et helt andet udtryk, hvis det olivengrønne stof lå øverst.

Stjerner i entreen


IKEAs Maskros lampe er genial i entreen. Stjernerne funkler og kaster flotte skygger på væggen og trappen om aftenen.

Lampen fås i både en stor på 80 cm og en mindre udgave på 55 cm i diameter. Normalt ville jeg altid gå efter den største (!) men her var der ikke plads. Den passer perfekt over trappeopgangen og er hængt så lavt, at voksne kigger lige ind i den.

Tænk at man kan få så skønt lampedesign for sølle 399 kr. bare ved selv at samle den.

Og det var faktisk ingen kunst. Først hænger man(d) den op, så klikker man (undertegnede) stativet på, og til sidst alle stjernerne. Det tog en times tid og mindede lidt om at pynte juletræ.

Lampen kan ikke trække mere end 40 watt, så i en stor, mørk entré, skal der suppleres med anden belysning.

Billeder af vand


Sofastykket for tiden er Hokusais klassiske bølge (endnu et japansk træsnit). Dette er en billig plakat fra Allposters.com, som er sat i en Ribba ramme fra IKEA.

Billederne fra babysvømning hænger ved siden af.

tirsdag den 1. februar 2011

Babushkaer oppe og nede


Jeg eksperimenterer lidt med at matche nips og billeder farve- og temamæssigt. Her har jeg samlet babushkaerne foran en lignende plakat.

Plakaten er faktisk et lille stykke tapet fra Tapetshop.dk, der sælger minitapeter på 40 x 70 cm til 25 kr. pr. ark.

De passer lige ind i en standard skifteramme, så man nemt og billigt kan skifte det ud, når man en dag bliver træt af babushkaer...

Kokeshi og samuari


Her har jeg sat to kokeshi-dukker ved siden af yndlingsbilledet af samuraien til hest. Det er et klassisk træsnit købt i Kyoto.

Jeg har taget udgangspunkt i dette billede, da jeg skulle vælge farverne i indretningen. Koralrød og turkis er en god kombination, der mikser det varme med det kølige.

Japanske dukker i lysestagen


De japanske dukker går igen i den hængende lysestage fra Madam Stoltz. Det er egentlig en adventsstage, men jeg synes godt, man kan have den hængende hele året - når blot man som minimum fjerner nisserne.

Den japanske julepynt er i øvrigt for nuttet til kun at have fremme i december, hvilket er gældende for mange af House Doctors julerier.

Til foråret kan lysestagen pyntes med æg. Julen varer lige til påske!