torsdag den 30. september 2010

Farver med farver på

Indret med farver


Sådan kombinerer du farverne i din bolig


Af Joanna Copestick & Meryl Lloyd


Denne indretningsbog guider læseren igennem basal farveteori. Herefter gennemgås mere end 25 forskellige fantastiske farveskalaer, som man kan anvende i sin bolig.

Inden man maler en væg eller et møbel anbefales det at afsætte farveprøver for at teste den valgte farve i forskelligt lys, både fra naturlige og kunstige lyskilder. Lilla nuancer ændrer sig for eksempel meget i solskin.

Bogens farveskalaer er meget inspirerende. Det er ikke bare hvidt med hvidt på, men ”Hør, papir & snor”. I de farvemættede billeder af lækre interiører kan man også finde inspiration til sammensætning af møbler: En behagelig sandfarvet chaiselong ved et stort sydvendt vindue med enkle hvide foldegardiner. Hertil en fint udskåret polstret stol i empire-stil. Drys med en knitrende avis, et glas mælk og en blød flødefarvet badekåbe.

Et andet billede fra ”Hør, papir & snor” viser det blødt kurvede Höganäs keramikstel med en fed, mat glasering placeret på svævende, tykke hvide LACK-hylder fra Ikea. Det er en knaldhård kombination.

Bogens øvrige farveskalaer har følgende inciterende overskrifter: Chokolade, rav & sølv, Is, sorbet & sand, Himmel, hav & drivtømmer samt Rødvin & roser.

onsdag den 29. september 2010

Pynt bordet med små gaver til gæsterne

Lav små æsker med en lille gave i til hver gæst. Æsken kan samtidig fungere som bordkort, hvis man skriver navn på.

Gaverne kan f.eks. være:

Et stykke chokolade
En æske myntepastiller
En karamel eller et bolche
En lille broche eller badge
Et hårspænde eller hårelastik
Et stykke indpakket sæbe eller lys
En æske med perler
En fin perle på en snor – eller en charm
Et klistermærke eller glansbillede
En lille nisse eller engel til julebordet
Et stykke julepynt til juletræet

tirsdag den 28. september 2010

Pynt til fest



Fest og farver


Kreative ideer med papir, pynt og perler

Af Gitte Schou Hansen

Denne hobbybog giver masser af ideer til, hvordan man selv kan lave bordpynt og invitationer til fester.

Mange synes det er sjovt at bruge tid – og det tager lang tid – på håndlavede kort, pynt, blomsterdekorationer og sangskjulere til familiefesten.

Det er også blevet populært at pakke gaven ind på en usædvanlig flot facon – giftwrapping kaldes dette overskudsfænomen.

Fest og farver omfatter skabeloner og vejledninger til hvordan man kan kreere alle disse ting, så de følger et bestemt tema, f.eks. baby, roser, sommerfugle, sol og sommer og romantisk bryllup.

mandag den 27. september 2010

Tag stolen med ind

Det er tid at stille havemøblerne ind. Mange moderne havemøbler kan bruges både ude og inde. IKEA har bl.a. billige og nydelige stole i fine pastelfarver, som fungerer lige godt både inde og ude.

Urban stolen til 245 kr. har hul i sædet, som leder regnvand bort. Men den kan snildt bruges om spisebordet indendørs. Stolen fås i lyseblå og hvid.

Marius taburetten til 29 kr. kan også bruges som sidebord eller ekstra siddeplads. Den fås i lyseblå, lyserød, sort og hvid.

Begge stole kan stables, så man sparer plads.

søndag den 26. september 2010

Opbevaringsbokse til børn og voksne

Vessla opbevaringsbokse med hjul og låg til 60 kr. fra IKEA skal hermed anbefales. De fås i flere farver: blå, lyserød, hvid og gul.

De praktiske opbevaringsbokse er nemme at flytte rundt på for både børn og vokse, da de både kan løftes og trilles. Det gør det nemt for selv meget små børn at rydde legetøj op.

Boksene kan også stables, og låget gør tilmed, at man kan bruge dem til langtidsopbevaring, da indholdet ikke så nemt samler støv.

Selv de farvede udgaver er let gennemsigtige, så man kan ane indholdet, men man kan selvfølgelig også vælge at skrive direkte på kassen.


Længde: 39 cm
Bredde: 39 cm
Højde: 28 cm

lørdag den 25. september 2010

Taburet til små

Jeg er træt i mine ben, jeg vil sidde på en.... Mammut taburet til 39 kr. fra IKEA.

Taburetten fås i skrig gul, skrig grøn og beroligende hvid. Mor og barn har nok forskellige præferencer, hvad angår farven. 

Den lille taburet er nem for barnet at bære rundt på og flytte. De fire ben gør, at hvis de små stiller sig op på den, så går det nok endda. Taburetten er også nem at samle og tørre af. 


Fra IKEA til børneværelset

Duktig kaffe-/tesæt til børn til 59 kr. for 10 dele. Det fineste og samtidig meget solide sæt, når børnene skal lege theselskab.

Stellet kan også bruges af voksne. Kopperne fungerer udmærket til espressoen, og de små krus er meget anvendelige som shots glas.

fredag den 24. september 2010

En moderne klassiker

Vi holder meget af IKEAs PS skab af metal. Skabet er designet af Nicholai Wiig Hansen og har mange fordele i en børnefamilie.

Først og fremmest kan dørene låses. Man kan bruge det til tv og musikanlæg - og alle de dvd'er og cd'er, man ikke vil have ungerne piller ud fra hylderne 4 gange om dagen. Ledningsudtræk nederst holder ledningerne samlet ét sted.

Skabet er tilmed billigt og nemt at gøre rent. De høje ben gør det nemt at gøre rent på gulvet.

Et fund. Bare ærgerligt, at det ikke fås i flere farver. Man kan kun vælge mellem hvid og rød.

IKEA kataloget 2011


Det nye IKEA-katalog er omdelt. Udgivelsen imødeses med spænding. Det er altid hyggeligt og inspirerende at bladre IKEAs katalog igennem. Der er mange gode produkter, især til børn, og der er mange gode ideer til, hvordan man kan sætte ting sammen.

Det hyggelige ved at opholde sig i det virtuelle IKEA i kataloget, offline såvel som online, gør at man helt glemmer, hvor u-hyggeligt det kan være at opholde sig i virkelighedens IKEA. Parkeringshelvede og varer, der ikke er, hvor de burde være, besværet med at komme i gennem kassen og fragte møblerne hjem. Service i form af rigtige mennesker, der velvilligt hjælper den trætte og forvirrede kunde, findes jo ikke i IKEA. Hvis den gjorde, ville de meget lave priser også meget hurtigt stige.

torsdag den 23. september 2010

Gamle numre af Gør det selv

Vi har fundet en masse gamle numre af tidsskriftet Gør det selv. De er fra 70'erne.

Det er sjovt at se, hvad der kendetegnede tiden efter oliekrisen. De brune og orange farver, pejse, væg-til-væg tæpper og tykke sidegardiner.

Sauna og solarier "så hele familien kan få sol hver dag året rundt" var udtryk for den største luksus. Gildestuer og rå murstensvægge var ligeså et hit.

Nedsænkede lofter og isolering er et hyppigt tema. Derudover er bladene spækket med enkle loungemøbler, lave sofaer, sofaborde og opbevaringskasser, man selv kan lave - "fuldt møbleret værelse for 1800 kr."

Bladet udgives stadig - i dag ser det således ud.

onsdag den 22. september 2010

Gør det selv 1975

Gør-det-selv kunne dengang kun købes som månedlige hæfter i abonnement. Prisen var 11,90 kr. pr. hæfte. Et samlebind kostede 20,45 kr. Som abonnent blev man automatisk medlem af klubben og kunne spørge Gør-det-selvs eksperter gratis til råds. Udgiveren var Bladkompagniet.

tirsdag den 21. september 2010

Hot og not

Hot
Lædersofa, der ældes med ynde, som denne 3-personers sofa betrukket med mørkebrunt læder til 799 euro hos Maisons du Monde.

Not
Sofa med meleret stofbetræk, der ligner en frakke og samler støv.

mandag den 20. september 2010

Hot og not


Hot
En nystrøget Weekendavisen på morgenbakken. Butleren har ikke tid, men mon ikke vi selv kan nå at stryge den, mens baconen bliver sprødstegt.

Not
Bunker af dagblade, ugeaviser og andre reaktionære offline medier, som bare venter på at blive kørt på lossepladsen.

søndag den 19. september 2010

Hot og not


Hot
Kaffe er en nødvendig del af en sund kost. Drik den af et solidt krus eller glas - med eller uden hank. Seks buttede blå-hvide kaffekrus fra Keramikladen til kr. 385.

Not
Miniatureporcelæn, der fordrer strittende lillefingre. Og underkopper. Hvis du ikke kan røre sukkerknalden ud i kaffen uden at spilde, så stil dit krus på en serviet.

fredag den 17. september 2010

Lav din egen boligdekoration


Panduro Hobby har en varegruppe, de kalder home deco. De har materialer og ideer til vægdekoration, dørmåtter, æsker, hylder og knager til opbevaring og meget mere.

Det nye katalog for 2010-11 er spækket med varer og inspiration til mange timers arbejde med pensler, limpistol og symaskine. Det er bare at komme i gang.

Det lader til, at perleplader har fået en renæssance. Som uroer, coasters, vægbilleder mv.

torsdag den 16. september 2010

Perleplader på væggen

Perleficér dine bedste fotografier!

Perleplader er blevet trendy som home deco. Endelig kan du bruge børnenes perleplader til noget. Coasters til glas, fine uroer, smykker(!) og billeder til væggen.

Nyeste skud på stammen er Photo Pearls. Med dem kan man skabe sine egne portrætter eller andre vægdekorationer. På computeren kan man perleficére sine fotografier.

Photo Pearls Startsæt med 15.000 perler i 30 farver, 4 stiftplader, 8 limark, 1 papplade til montering og 1 CD med det program, du skal bruge til at omdanne dit foto. Fra pandurohobby.dk til 399 kr.

onsdag den 15. september 2010

Alt til væggen

Trenden med at dekorere vægge fortsætter. Det gælder om at dekorere væggen på en unik måde, der passer til rummet i øvrigt. Man kan tapetsere, applikere eller male. F.eks. med mønsterruller.

Pandurohobby.dk har et stort udvalg af selvklæbende, udstansede motiver, man kan sætte fast på jævne, tørre og rene vægge. Du kan også dekorere døre, spejle og møbler.

Wallstickers er en nem løsning, som f.eks. denne lysekrone.


tirsdag den 14. september 2010

Din helt egen dørmåtte


Man kan få mange forskellige fine og sjove dørmåtter i trendy designbutikker. Men hvis du ikke lige finder én, der passer til din stil, så kan du nu lave én selv. Panduro Hobby har materialer, så du kan style din dørmåtte.

Udover kokosmåtter, farver, skabeloner og pensler, har pandurohobby.dk et inspirationshæfte, hvor du kan få masser af inspiration.

Inspirationshæftet "Smukt ved døren" omfatter 4 sider i A4-format.

søndag den 12. september 2010

Om at bygge og indrette et køkken

Bogen om køkkenet


Af Pernille Hjorth

En fin boligbog, der omhandler den svære kunst at bygge og indrette køkkener. Køkkenet har i mange år været boligens vigtigste – og dyreste – rum. Hjemmets naturlige centrum. De store køkkener med plads til spisning, gæster, lektielæsning og leg er stadig populære. Der ses dog også en trend mod mindre, aflukkede køkkener, hvor man kan lade opvask være opvask, mens man nyder maden i spisestuen.

Bogen omfatter bl.a. et kapitel om at vælge køkkenets stil = ”det strejf af personlighed, der skal forene køkkenets indre logik med en ydre æstetik”. Der er to grundlæggende stilarter, nostalgi (fortid) og avantgarde (nutid). Enten hælder ens præferencer mod det romantiske landkøkken af nordisk eller sydlandsk tilsnit, eller også hælder de mod den moderne industrielle minimalisme.


lørdag den 11. september 2010

Værdifuldt storskrald på nettet


Internettet bruges i stigende grad til køb, salg og bytte af brugte ting og sager til hus og have. Seneste skud på stammen er Storskrald.dk.

Dette er en service til alle, som ønsker at medvirke til at begrænse den enorme mængde ting, som hvert år ender på lossepladser rundt omkring i Danmark.

Som bruger af storskrald.dk kan man lægge ting i de virtuelle containere, så andre kan gøre brug af dem eller selv søge efter ting, som andre har stillet til rådighed. I begge tilfælde skal man oprette sig som bruger, hvilket er gratis.

Der opkræves dog gebyr for adresseoplysninger, når en bruger ønsker at aftage ting fra ”containerne”.
I øjeblikket fås denne granitplade til kogeø.

torsdag den 9. september 2010

Epoxy gulv

Epoxy gulve har været meget brugt i fabrikker eller butikker, men bliver i dag i stigende grad også brugt i private hjem. Et epoxy gulv er oplagt i kælderen, bryggerset eller badeværelset. Et gulv behandlet med epoxy bliver skridsikkert og rengøringsvenligt, fordi det er fugefrit.

Overfladen bliver resistent overfor baser, benzin, olie, bremsevæske m.m., hvorfor et epoxy gulv også er en god løsning i værkstedet eller garagen. Et epoxy gulv har også gode antistatiske egenskaber.

Det lyder giftigt, men der er tale om emissionsfri epoxyplast, hvilket vil sige, at der ikke afgives farlige dampe under og efter arbejdet.

Materialet giver mulighed for at lave et gulv med mange spændende effekter. Man kan designe sit epoxy gulv individuelt med lige den eller de farver eller mønstre, man ønsker. Billedet viser et flot og enkelt hvidt epoxy gulv i en minimalistisk indretning.

Overfladen på et epoxy gulv spænder fra det helt glatte, til en meget rustik, skridsikker løsning. Ved at blande epoxy med kvarts får man en skridsikker og stærk overflade til f.eks. badeværelset.

Epoxygulve er nemme at lægge (for en fagmand) og flyder helt ensartet ud over hele fladen.

onsdag den 8. september 2010

Gummigulve i stuerne

Gummigulve har længe været brugt på arbejdspladser eller offentlige områder, som f.eks. DSB. På det seneste er gummigulve i baner eller fliser også blevet meget populært i private hjem. Gummigulve består af et meget slidstærkt naturmateriale, som fås i mange smarte farver. Samtidig føles de rare og bløde at gå på.

Gummigulve stiller store krav til et glat undergulv, da ujævnheder tydeligt ses i det bløde materiale. Den fugefri overflade beskytter undergulvet mod spild af væske. Men man skal ikke lægge gummigulve i badeværelser eller andre vådrum, da banerne ikke kan svejses til en helt vandtæt belægning.

I rum med megen færdsel som f.eks. entre eller køkken er gummigulve meget velegnede. Især i hjem med mindre børn. Man kan få gummigulve ekstra skridsikre, hvis man vælger gummifliser med en nopret overflade (se billede fra Tæpperingen).

Udover at være praktiske og nemme at rengøre, ser noprede gummigulve meget rustikke og moderne ud. Man skal dog være opmærksom på, at man indretter rummet, så det ikke kommer til at ligne en børneinstitution eller en banegård.

Prisen for at få lagt gummigulve ligger i 400 kr. pr. kvm.


tirsdag den 7. september 2010

Den store boligmanual



The ultimate house book
for home design in the twenty-first century


Af Terence Conran

Denne moderne indretningsbog indeholder en masse inspirerende billeder og ideer og er samtidig en gennemgang af alle de praktiske ting, man skal gøre, når man køber bolig, bygger om eller indretter.

Her er gode råd til indretning af den første bolig, hjemmearbejdspladsen, boligen med børn, boligen uden børn og sommerhuset.

Bogens sidste del omfatter en meget grundig materialeguide, hvor man kan blive opdateret om de nyeste materialer til boligen. Det er væsentligt, at man afsøger markedet og ikke tænker i konventionelle baner. F.eks. er der kommet mange nye spændende materialer til gulvbelægning. Valgmulighederne er ikke indskrænket til tæppe, træ eller sten, selvom disse klassiske elementer i sig selv rummer mange forskellige nydelige udtryk. I dag er det blevet populært at anvende gummi og linoleum i nye frække farver på gulvet. Metal er blevet trendy som vægbeklædning, f.eks. zinkplader i køkken eller bad.

mandag den 6. september 2010

Hot og not

Hot
Giv mormors standerlampe med løvefødder en ny pangfarvet lampeskærm og stil den ved siden af den moderne grå sofa. Rie Elise Larsen lampeskærm til kr. 150 hos Mille Fleur.

Not
Gammelt med gammelt på. Undgå at samle alle arvestykkerne i et rum, så ser det bare antikveret ud. Lad dem være omgivet af moderne kontraster.

søndag den 5. september 2010

Hot og not


Hot
Enkel køkkenstil. 24 solide hvide tallerkner, der bruges til både hverdag og fest, og som kan gå i opvaskemaskinen. Eva Trio Legio tallerken i hvid halglaseret porcelæn fra Illums Bolighus.

Not
Dubletter. To forskellige slags spisestel i 12 dele, et til fine gæster og et til pøbelen derhjemme.

lørdag den 4. september 2010

Hot og not

Hot
Juliennejernet. Specialredskaber i køkkenet er ok, hvis de ikke fylder mere end en kagegaffel. Juliennejern fra homekit.dk


Not
Pålægsmaskinen. Se det i øjnene, du kommer ikke til at bruge den mere. Hvis du endelig laver hjemmelavet rullepølse, kan du vel også skære den i skiver med en helt almindelig god kniv.

fredag den 3. september 2010

Robotter på dynen

Tekstiler med robotter er trendy, både de færdiglavede sengesæt fra Ferm m.fl. og bomuldstofferne fra f.eks. Stof og Stil.

Stof butikken har både symærker og stof med robotter, så børnene kan få nyt sejt tøj og sengetøj. Her trykt bomuld med robotter til f.eks. puder (60 kr. meteren).

torsdag den 2. september 2010

Robotterne kommer

Ferm-living.com har robotter på puder, sengetøj og wallstickers. De siger, det er til børn, men disse robotter til knap 30 euro ville da helt sikkert også trives i mors sofa.

onsdag den 1. september 2010

Ferm Livings nye avis

Ferm Living har sendt sin avis på gaden. Avisen er spækket med lækre produkter til hjemmet. Nyhederne svælger i farverne aqua, koral og grå. Tekstilerne er fremstillet af økologisk bomuld.

Ferm Living gør sig mest i tapet, wallstickers og tekstiler med grafisk udtryk.Men det danske designfirma har også køkkenting, vaser og legetøj. F.eks. dette molekylesæt af træ (55 euro) til den lille kemiker uanset alder.